A SMART WAY TO UTILIZE SPACE

MAXIMIZING SPACE AND MINIMIZING THE FOOTPRINT

 The Hive’s strange design is both impressive and smart. Its ground floor section maintains a minimum size, minimizing the home’s footprint. While the upper floor expands, providing additional living space. The result is an architectural art piece that makes smart use of available space.

The exterior of the house features reclaimed cedar wood shingles. This creates a façade that blends with the natural beauty of the environment. The Hive’s interior features white backdrops for a clean cozy feel.  The living room space has a wall consisting of glass windows and a glass door. Its random frames help focus your eyes on the picture-perfect views of the outside. Overall, the Hive presents a smart and artistic way to work with the space you’re given.

On the inside one finds a wonderful amalgamation of two styles that are separated by geography but united by design philosophy – Dutch and Japanese. The Hive creates a minimal, white and energetic interior where emphasis is placed as much on aesthetics as it is on ergonomics. Wooden shelves and cabinets along with a custom wooden staircase with charred cedar top steal the show on the inside and give it greater visual warmth.

Take a look at these photos and tell us what you think on our Facebook Page!

NOW TELL US WHAT YOU THINK BY JOINING THE DISCUSSION ON OUR FACEBOOK PAGE!

[NEXT UP: FRENCH CEDAR HOME BEING BUILT]

Article and Image Source


READY FOR YOUR NEW CABIN?

Click here to find builders, cabin kits, plans, and designers in your area!