Charming Little Work Studio Built Using Waste Material

Find Out How It All Worked Out In The End

This 18 square meter project begun with many challenges. The client, owner of Black Shed Ceramics in Walthomstow, East London – had a small budget to begin with. Not only that, there is limited buildable space due to a mature apple tree taking up a portion of the land. Being an avid gardener, it was important for the owner to retain a significant portion of the garden. This has stretched the designers’ creativity in exploring alternative solutions.
The studio was then built around the apple tree, and they kept a reasonable amount of land for a garden. The design team at Grey Griffiths Architects also smartly made use of waste and scrap material from their manufacturer, to lower construction costs. These wonderful photos will speak volumes about the project’s success!

Off-cut external-grade birch plywood is used for interior and exterior cladding and ex-display bi-folding doors complete the front façade. all this was destined as waste. a functional concrete workshop floor contrasts with the warmth of the interior joinery which leaves the plywood exposed in a smooth, uniform patchwork finish. a discrete hidden side-door gives easy access to outdoor storage. the result is an inviting, practical ceramic studio created on a budget.

Take a look at these photos and tell us what you think on our Facebook Page!

NOW TELL US WHAT YOU THINK BY JOINING THE DISCUSSION ON OUR FACEBOOK PAGE!

[NEXT UP: WHO KNEW WASTE TIMBER COULD BE THIS MAGNIFICENT?]

Article Source

Image Source


READY FOR YOUR NEW CABIN?

Click here to find builders, cabin kits, plans, and designers in your area!