New Life for Unused Warehouse Containers

SHARING IS CARING!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Reddit0

. . . Now a Modern, Luxurious Living Space

 

As you may have noticed, steel shipping container housing is one of the alternatives to providing homes that are more affordable.  There are many designs that succeed in making it look and feel more of a house than its former use.  One bold step in that direction is the use of not one but eight warehouse containers to create a luxuriously modern industrial-design house.  It’s a design that will definitely win over a lot of future homeowners to consider incorporating warehouse containers in their future home.  Now take a look at these photos and tell us what you think on our Facebook Page!

 

When the owner was a little kid, he wanted to decipher the mechanisms  of old clocks.  His passion for mechanics drove him into motorbikes and Land Rover cars.  He was interested in a very didactic, utilitarian and dismantable [sic] house (in the understanding of the pieces in the manner of the mechanics these vehicles).  Constructive solutions had to be visible, no matter their manufacture.  When we understood this direct connection to metal, the idea and the desire to live in a container house appeared.  One of the main reasons to experiment with this material was the energy saving.  These objects become waster after their life cycle (there are so many in the world that it becomes a problem).  When changing their function and making them habitable, not only are we giving them new a new use but we are also building in a clean manner.  Design wise we worked towards simplification using only the necessary pieces.

 

Containers are imperfect.  They keep all their scars as a legacy to their dent register and history of uses.  These objects were conceived as the complementary spaces of the house:  storage rooms, bathrooms, closets and kitchen.  They are basically used in their natural state.  It was at this point that we considered to not change their original structure and in case of doing so, finding the responsible justification to intervene.  By doing so, modifications were strategic and linked to lighting, air circulation and connection  between exterior and interior spaces.

 

With the intention of showing the essence of the material, factory paint was removed to the exterior (visible metal), whilst a neutral and sanitary nature guided by the colour white was kept at the interior.  Works on the floor would be done later, keeping its original wood.

 

RESIZED RDP House 18

RESIZED RDP House 21

RESIZED RDP House 19

RESIZED RDP House 17

RESIZED RDP House 22

RESIZED RDP House 16

RESIZED RDP House 21

RESIZED RDP House 05

 

 

…CONTINUE TO PAGE 2 FOR MORE PHOTOS…

 

 


READY FOR YOUR NEW CABIN?

Click here to find builders, cabin kits, plans, and designers in your area!