Brilliant Integration of the Forest as a Natural Envelope

Soak in the Natural Surrounding

 

Penelas Architects designed the Hidden Pavilion as a quiet retreat that protects its occupants not through the use of curtains or blinds, but by treating the surrounding forest as a kind of natural envelope.

Taking advantage of its site within a dense forestscape just northwest of Madrid, the 2-storey steel structure is entirely encased in glass, allowing abundance of daylight into its interior and a full panoramic view of its surrounding nature.

There is also an outdoor covered deck on the 2nd storey and a rooftop terrace connected to the main living spaces below through a spiral staircase. An existing 200-year-old oak tree amongst other smaller tress are conserved and brilliantly integrated into the house, growing through deliberate punctuations in its terraces.

The adoption of industrial materials in its raw state, coupled with its geometric form and slanted walls, the 753 sq.ft glass house is almost reminiscence of vintage naval architecture.

Take a look through these images and tell us what you think on our Facebook page!

 

penelas-pavilion (1)

penelas-pavilion (4)

penelas-pavilion (2)

penelas-pavilion (5)

 

penelas-pavilion (10)

 

 

CONTINUE TO PAGE 2 FOR MORE IMAGES…

 

 


READY FOR YOUR NEW CABIN?

Click here to find builders, cabin kits, plans, and designers in your area!