You Won’t Believe What the Back Side Looks Like!

SHARING IS CARING!
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Reddit0

A Modern Twist to Cottage in Hampshire

 

Along side a winding green country road sits this cozy cottage with its traditional wooden framed windows and conventional red terracotta roof. Little did we know, this seemingly unassuming town house owned by couple Elaine Sperber and Nick Manzey is full of architectural surprises.

A turn round the corner and the house unexpectedly transformed into a modern home by virtue of the extensive glass walls that stretches through the corner of the 2-story extension.

As with many projects completed in a historical context, Stephen Marshall Architects intention was that the extension should be clearly different from the original building allowing both to be read independently. 

The existing cottage has an ‘L’ plan and the extension sits in the gap, held back slightly to keep it out of sight when approaching the original cottage. The original cottage is Victorian and our extension would apply modern structure and material, plate glass and cantilevers.

The 70 sq.m extension features a new master bedroom with en-suite bathroom on the upper floor and dining on the lower floor. The minimalist palette of white walls, timber floors and natural stones in muted shades accentuated the vivid colors of the gardens and changing daylight.

 

Take a look through these images and tell us what you think on our Facebook page!

 

 

feature (Custom)

hempshire (2) (Custom)

hempshire (12) (Custom)

hempshire (1) (Custom)

hempshire (9) (Custom)

 

 

…CONTINUE TO PAGE 2 FOR MORE IMAGES…

 

 

READY FOR YOUR NEW CABIN?

Click here to find builders, cabin kits, plans, and designers in your area!